Plesni klub „Romantik“ nastao je 1989. godine.

Od tada do danas nije prekidao sa radom, što kroz plesne škole za djecu i odrasle, što kroz sportski ples. Osnovne elemente različitih plesova, ljepote plesnog pokreta i muzike upoznalo je i savladalo preko 15 000 zainteresovanih. Kulturološki i sociološki značaj rada kluba je nemjerljiv. Vrlo smo ponosni što smo značaj i ljepotu plesnog pokreta i svega što on nosi, preko muzike do spajanja različitosti, približili velikom broju ljudi kako u Sarajevu tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini. Pokretači smo velikog broja projekata od kojih je danas najznačajnija MATURANTSKA PARADA.

Da naš moto „uvijek korak ispred“ nije samo fraza govori veliki broj ostvarenih ideja koje su pokrenule rad i drugih klubova širom Bosne i Hercegovine u pravcu sportskog plesa i rekreacije. Tako su nastali klubovi sa istim imenom u Mostaru, Travniku i Sarajevu. Iz svega toga sasvim se logičnim slijedom događaja desilo i stvaranje Plesne Akademije Romantik 89 koja od 2012. godine nezavisno egzistira u današnjem, veleljepnom prostoru. Tvorac prepoznatljive, rekli bismo kultne plesne škole, Mladen Brekalo i danas je na čelu ove organizacije.
Bili smo organizatori prvog nezvaničnog prvenstva BiH u latinoameričkim plesovima, prvog zvaničnog turnira pod okriljem Plesnog Saveza BiH, prvog državnog prvenstva u standardnim plesovima, prvog državnog prvenstva u kombinaciji. Jedni smo od osnivača Plesnog Sportskog Saveza. Pokretači smo scene salse i argentinskog tanga u BiH i mnogih drugih projekata koji su doprinijeli razvoju plesa.
Tradicija od 30 godina budi povjerenje. Znanje koje dobijate u našoj Akademiji podrazumijeva stručnost trenerskog kadra. Osmijesi s kojim izlazite podrazumjevaju ljubav svih prema onom što rade. Želja da se vratite podrazumjeva opuštenost i osmijeh kojim vas dočekujemo.
Zato dođite i postanite dio velike porodice sretnih. Postanite i vi dio nečeg što nam danas toliko nedostaje.

Postanite Romantik… Makar na tren.

Plesna-Akademija-Romantik-Sarajevo